Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Φεστιβάλ «Γεύσεις Θεσσαλονίκης Εκλεκτές»

Φεστιβάλ «Γεύσεις Θεσσαλονίκης Εκλεκτές»Εκλεκτές», που διοργάνωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ στο Πάρκο Ξαρχάκου
(Πάρκο ΧΑΝΘ) , ως εταίρος του Διατοπικού Σχεδίου ΣυνεργασίαςCLLD/LEADER (Λαγκαδά, Βόλβη, κλπ), Μέτρο 19, Υπόμετρο 19.3, του ΠΑΑ 2014-2020. Το σχέδιο
υλοποιείται με τη συμμετοχή 22 ΟΤΔ – εταίρων από όλη την Ελλάδα και συντονιστή την Αναπτυξιακή
Πάρνωνα (https://platosplate.gr/project/) .παραγωγοί και επιχειρήσεις της περιοχής με τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα : μελιού, κρασιών,
αποσταγμάτων, ζυμαρικών, γαλακτοκομικών, χυμών, αβγών, δημητριακών, οσπρίων, φρούτων και
λαχανικών, για τα οποία οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν,
αναδεικνύοντας έτσι τις εκλεκτές γεύσεις και τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής και
συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων της
περιοχής παρέμβασης.Οι παραγωγοί που συμμετείχαν ήταν:
– Αβγά: Τσακίρης family
– Δημητριακά: Εντελβάϊς Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
– Αποστάγματα: Dorodouli Distillery
– Γαλακτοκομκά – Τυροκομικά «Υγεία» -Παπαδόπουλος, Κώτελης, Παναγιωτίδης,
Βογιατζής
– Κρασί: Οινοποιείο Τρυφωνίδη, Μεσήμβρια Οινοποιητική, Οίνοι Αδάμ
– Μελισσοκομικά προϊόντα : Beekeeper Family – Papadopulos, MeliMpampa
– Όσπρια: Horafi
– Παραδοσιακά προϊόντα: Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμωτού «Η Κυψέλη»,
Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραδοσιακών προϊόντων Αγίου Αντωνίου,
Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανατολικού «Βαλμάδα», «Το Πιροσκί»
– Σαλέπι Θεσσαλονίκης: Τσακιρίδης
– Φρούτα και λαχανικά – Ένωση Αγροτών και Καλλιεργητών Β. Ελλάδος
– Χυμός ρόδι: Οικογένεια Κωστακίδηέμπειροι επαγγελματίες του χώρου μαγείρεψαν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, με χαρακτηριστικά
προϊόντα της περιοχής τα οποία στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες.
Οι συνταγές που παρουσιάστηκαν ήταν:
-Τας Κεμπάπ – Πειραματική Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας – Σταυρούλα ΚεϊσίδουΑντωνίου – Μαρία Κουκουρού
– Filikas (γλυκά πιτάκια) με σάλτσα καραμέλας και αφρό κανέλας – La Chef Levi – Ντάρια
Περεβέρζεβα
– Κεφτεδάκια με σάλτσα μαϊντανού και καρύδι – Η Ακαδημία – Κώστας Elvis Μάρκου
– Πλιγουρότο με μοσχιό (χταπόδι)κρασάτο – ΨΙ by Μεζέν – Κωνσταντίνος Βανίδης
– Εκλέρ – Συντεχνία Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης – Υβόννη
Δεκαράκηδιασκεδάσουν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λευκού
Πύργου Θεσσαλονίκης οργάνωσαν παιχνίδια με θέμα τη γαστρονομία και την ενεργοποίηση και των
πέντε αισθήσεων.

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.businesswoman.gr/festival-geuseis-thessaloniki/ ανήκει στο Business Woman .